Chiropractie is een gezondheids-tak die gegrond is in wetenschap. Chiropractoren hebben een uitgebreide opleiding van 5 jaar gehad en hebben een titel BSc, MSc, MChiro of DC (Doctor of Chiropractic) gekregen zodat ze de qualificatie hebben van eerste gezondheidszorg lijn. Alle activiteiten zijn onder toezicht van de NCA (Nederlandse Chiropractie Associatie) en registratie bij de SCN (Stichting Chiropractie Nederland) en behandelaren zijn verplicht om te voldoen aan de regels en standaarden van deze instanties, hierbij hoort ook het onderhouden en bijhouden van professionele ontwikkeling.

Het woord “chiropractie” komt van het Griekse woord cheir (hand) en praxis (doen), en simpelweg betekent “doen met de hand”.

Chiropractie richt zich op het herstel en behoud en optimalisering van gezondheid, door middel van niet-invasieve met de handen, met andere woorden, zonder het gebruik van medicijnen of chirurgie. Chiropractoren specialiseren zich in de behandeling van het zenuw-spierstelsel ( dit zijn de zenuwen, gewrichten en spieren). De meeste patiënten zoeken hulp bij rug- en nekpijn, maar het hele lichaam werkt beter met een goed functionerend zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel zit voornamelijk in het raamwerk van je ruggegraat en de schedel, dus deze gebieden zijn het gebied waar we ons het meest voor inspannen, het testen en opsporen van de slecht functionerende gewrichten, craniale botten, spieren en zenuwen die kunnen resulteren in pijnklachten en mobiliteitsproblemen, zowel als algehele slechte gezondheid. Een typische chiropractische behandeling bestaat uit een mix van vaardige uitlijning van gewrichten, tezamen met voeding en levensstijl advies en oefeningen.

In het buitenland, vooral in de Verenigde Staten, is chiropractie een begrip. Alleen al in de V.S. waren er in 2001 ruim 66000 chiropractoren. Dat maakt chiropractie het derde grootste gezondheidssysteem, na de “westerse” geneeskunde en tandheelkunde.

Benieuwd met welke chiropractor u te maken heeft bij Chiropractie Edelenbosch-deJager in Zutphen? Klik dan hier op deze link.

Wat is Chiropractie