Marilene Edelenbosch – de Jager

Marilene Edelenbosch - de Jager
Marilene Edelenbosch - de JagerBSc, MSc in Chiropractic

Graag stel ik mezelf even voor! Ik ben geboren in Eindhoven (ook al is dat niet te horen) en ik ben na mijn atheneum opleiding, op advies van mijn oma, de vijfjarige opleiding chiropractor gaan volgen in Engeland. Vervolgens ben ik in Nederland gaan werken, het eerste jaar bij Chiropractie Kampen en daarna 9 jaar bij Chiropractie Kuipers in Zutphen. In de zomer van 2014 heb ik mijn eigen chiropractie-praktijk geopend in Nijverdal en medio juli 2015 heb ik in Zutphen een nieuwe vestiging geopend en ben ook weer als chiropractor in Zutphen werkzaam, maar dan als zelfstandige. In Zutphen heb ik kennisgemaakt met de specialisatie “functionele neurologie” die zich richt op veel kinderen met leer- en gedragsproblemen.

Functionele neurologie richt zich erop om een betere integratie van beide hersenhelften te verkrijgen door te kijken naar de verschillen in functie van beide hersenhelften en de minder efficiënt werkende hersenhelft te stimuleren. Hiermee kan verbetering optreden in veel functioneel neurologische problemen zoals whiplash, migraine en duizeligheidsklachten. Dit gebeurt door het lichaam te activeren door verschillende, gedoseerde stimulaties. Dit kan bijvoorbeeld via correcties van de wervelkolom, maar kan ook door middel van specifieke oogbewegingen, hoofdposities en draaibewegingen om zo de informatiewerking van de hersenen te optimaliseren.

Ik doe veel aan bijscholing; zo ben ik me meer en meer aan het specialiseren in het behandelen van zwangeren, baby’s en kinderen omdat ik dit een belangrijke en specifieke categorieën patiënten vind. De positieve impact die je kan hebben voor gezinnen en een toekomst van een kind kan heel groot zijn. Heel belangrijk vind ik het onderkennen van hyper mobiliteit; maar al te vaak worden mensen met veel pijn ‘gekraakt’, terwijl dat wellicht niet zou moeten. Voorts heb ik cursussen functionele neurologie en ‘medical taping’ gedaan. Ook op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer leer ik voortdurend bij . Ik merk dat deze facetten ook steeds belangrijker worden om gezond te blijven. Ik behandel met veel plezier patiënten met uiteenlopende klachten. Zelfs als je chiropractor bent blijf je je af en toe verbazen over de mogelijkheden die dit vak heeft!

Ik ben getrouwd en heb een dochter, houd van de natuur en wandelen, muziek, gitaar en nog veel meer.

Met wie heeft u te maken?

Marilene Edelenbosch, BSc,MSc is geregistreerd chiropractor en lid van:

de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN)

Logo NCA