Uw eerste behandeling

Voor uw eerste consult wordt u gevraagd om een uitgebreid vragenformulier in te vullen. We vragen u om hier goed de tijd voor te nemen: het geeft de chiropractor een eerste indruk van u en uw huidige gezondheid, alswel van klachten of blessures van het verleden. Het geeft u ook alvast de tijd om zich voor te bereiden op het eerste vraaggesprek met de chiropractor. Ook het meenemen van röntgenfoto’s, MRI scans of andere onderzoeken wordt op prijs gesteld. Het helpt uw chiropractor een beter beeld te krijgen over uw klacht.

Meer informatie >>

Zwangeren, Baby’s en Kinderen

Een kind heeft met veel fysieke stress te maken gedurende de groei. Het eerste wat een wervelkolom in de groei meemaakt is de houding die het gedwongen wordt aan te nemen in de baarmoeder. Veel vrouwen zullen gehoord hebben dat foetale houdingen, zoals stuit- of dwarsligging, problemen kunnen veroorzaken tijdens de bevalling. Wat vaak minder bekend is, is dat zulke houdingen ook invloed hebben op de wervelkolom en het hoofdje van de foetus. Zelfs bij een normale bevalling wordt er veel druk uitgeoefend op het lichaam van de baby.

Meer informatie >>

Adviezen voor na behandeling

Met chiropractische correcties worden verschillende delen van het lichaam gestimuleerd, waaronder ook de hersenen! Het is raadzaam om voordat u in de auto of op de fiets stapt na een behandeling  5 a 10 min te lopen om het lichaam te laten wennen aan de correcties. De correcties blijven hierdoor vaak beter en langer werken.

Meer informatie >>

Verwijzingen

Chiropractie valt onder alternatieve geneeswijze en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. U kunt de kwitanties van uw consulten insturen naar uw ziektekosten verzekeringsmaatschappij. Informeer vóór aanvang van de behandeling zelf bij uw ziektekosten verzekeringsmaatschappij te informeren naar de voorwaarden.

Meer informatie >>